Trafik Çözümü İçin Geliştirilen Uygulamalar

Emniyet Genel Müdürlüğü, trafik sorununun çözümü için geliştirdiği uygulamaları yürürlüğe koydu. Projede şu önlemler yer alıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü, trafik sorununun çözümü için geliştirdiği uygulamaları yürürlüğe koydu. Projede şu önlemler yer alıyor.

2008 trafikte devrim yılı olacak. Emniyet Müdürlüğü’nün yeni projesiyle kaza yapan araçlar sigorta aracılığıyla aralarında anlaşacak, kavşaklara sivil polisler yerleşecek

Emnİyet Genel Müdürlüğü, trafik sorununun çözümü ve vatandaşın güvenli bir şekilde seyahat etmesini sağlamak için geliştirdiği uygulamaları yürürlüğe koydu. İçişleri Bakanlığı Toplantı Salonu’nda Bakan Beşir Atalay’ın da katıldığı toplantıda, proje kapsamında alınacak önlemler ve yapılacak çalışmalar anlatıldı. Trafik Uygulama ve Denetleme Dairesi Başkan Yardımcısı Nevzat Önder, hazırladığı ve sinevizyon ile tanıttığı 113 sayfalık projenin sunumunu yaptı. Projede şu önlemler yer alıyor.

‘Çarptığınla anlaş’ dönemi başlıyor

 

*Her yıl sürücülerin en az 3’te 1’i alkol kontrolünden geçirilecek.
*Radar, alkol, hız ve kırmızı ışık denetimlerinin yanı sıra kural ihlali ve kazaların yoğun olarak meydana geldiği kavşaklara sivil polisler yerleştirilecek.
* Sivil ve resmi polislerin gerçek ve tüzel kişilere ait araçlara binerek kara yollarında da ihbarlı denetim yapacak.
* Elektronik ceza tutanağı düzenleme cihazları geliştirilecek
* Otobüs, kamyon ve çekici sınıfı araçlarda hız sınırlayıcı cihaz bulundurulması ve kullanılması zorunluluğu getirilecek,
* Sürücülerin 60 yaşına kadar 10 yılda bir, 60 yaşından sonra 5 yılda bir sağlık kontrolünden geçirilmesi sağlanacak,
* İlk defa sürücü belgesi alan sürücülere 2 yıllık stajyerlik uygulaması getirilecek,
* 1 yıl içerisinde kırmızı ışık kuralını 5 defa ihlal edenlerin sürücü belgeleri 1 yıl süre ile geri alınacak,
* Maddi hasarlı trafik kazalarının tespiti ve değerlendirilmesi işlemleri, sigorta şirketleri tarafından yerine getirilecek.
* 3 yıl içinde araç tescil ve sürücü belgesi işlemleri tek merkezden yapılarak, araç tescil ve sürücü belgeleri posta yoluyla ilgililerin adreslerine ulaştırılacak.
* Proje ile sadece maddi hasarla sonuçlanan ve tarafların anlaştığı trafik kazalarına trafik zabıtalarının müdahil olmaları uygulamalarına son verilecek. Kazaya karışanlar, polisi beklemeden tutanaklarını kendileri düzenleyecek ve kaza yerinden ayrılabilecek. Uygulama 1 Nisanda hayata geçecek.